Загинула людина, поранені ще 11: ситуація на Донеччині за минулу добу

За добу окупанти обстріляли 10 населених пунктів Донецької області. Найбільше жертв серед цивільних — у Костянтинівці. В регіоні триває лісова пожежа.

Про ситуацію На Донеччині повідомляє поліція, передають Вчасні Новини.

Протягом минулої доби на Донеччині під вогнем були міста Костянтинівка, Курахове, Покровськ, Слов’янськ, Торецьк, Українськ та Часів Яр, а також села Вовченка, Ізмайлівка, Тарасівка.

Для ударів окупанти застосовували дрони та артилерію.

Через удари по Костянтинівці, яку атакували дроном та артилерією, загинула одна людина, поранені ще шестеро. Ще двоє цивільних поранені внаслідок російського артобстрілу в Часовому Ярі, зокрема дитина 2013 року народження (офіційно з міста вивезли всіх дітей ще у березні 2023-го). Ще двоє поранених є в Українську, один — у Кураховому.

Загалом за добу на Донеччині загинула одна цивільна людина, поранені 11. Також постраждали житлові будинки, цивільна інфраструктура та інші об’єкти:

  • у Костянтинівці пошкоджені приватний та п’ять багатоквартирних будинків, два авто та комунікації;
  • у Кураховому постраждали дві оселі;
  • руйнувань зазнали приватний будинок і цивільне авто у Покровську, куди влучив російський дрон;
  • по Слов’янську росіяни били з РСЗВ “Смерч”, пошкодивши СТО.

Загалом за добу руйнувань зазнали, згідно з даними поліції, 23 цивільні об’єкти, серед яких є 15 житлових будинків, СТО, автомобілі, водогін, газопровід та ЛЕП.

Донецька ОВА наводить додаткові дані стосовно ударів окупантів по житлових кварталах регіону. За даними адміністрації, протягом світлої частини доби 29 серпня та ночі 30 серпня під вогнем були також Гірник (пошкоджені два будинки), Лиман, Торське, Зарічне, Рай-Олександрівка, Сіверськ та Серебрянка. Інформацію про ці удари опублікували зранку 30 серпня, тому їх могли фіксувати після опівночі.