Рекорди НАБУ: антикорупційний ефект чи крапля в морі?

Зеленський обговорив з Радою церков законопроект про заборону УПЦ МП: деталі

Президент Володимир Зеленський провів відеоконференцію з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій (ВРЦіРО). Глава держави висловив подяку учасникам за постійну підтримку України та її громадян, які щодня страждають від російських атак.

“У час такої жорстокої російської війни проти України бути з Україною і бути в Україні означає захищати все те добре, гуманне, що є в людській природі”, – наголосив Володимир Зеленський.

Президент також наголосив на важливій ролі церков і релігійних організацій у донесенні правди про війну. Світ повинен чути правдивий голос релігійних лідерів і спільнот, щоб розуміти, скільки церков та молитовних будинків було знищено через обстріли агресора, і як багато життів зруйнували російські військові структури.

Зеленський також зазначив, що росія використовує церкву для придушення незалежності інших держав і обмеження свобод їхніх громадян.

“Тому гарантувати українську духовну незалежність – це наш спільний обов’язок”, – переконаний він.

Президент зазначив, що підтримка законодавчої ініціативи, спрямованої на зміцнення духовної незалежності України, є вкрай важливою. Члени Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій висловили підтримку курсу Президента на духовну незалежність, захист конституційного ладу, громадської безпеки, прав людини та основних свобод від зловживань з боку держави-агресора.

ВРЦіРО підкреслила, що жодна організація, релігійна чи світська, яка має центр у країні, що здійснила військову агресію проти України, не повинна функціонувати в нашій державі. З цієї причини рада підтримує урядовий законопроєкт, внесений з ініціативи Президента, щодо унеможливлення діяльності таких організацій в Україні.

Члени ради також заявили, що головною загрозою для релігійної свободи в Україні є російська агресія, яка призвела до загибелі священнослужителів та руйнування сотень храмів і молитовних будинків.

Нагадаємо

Як повідомляв , наступного тижня Верховна Рада збирається розглянути у другому читанні законопроєкт про заборону релігійних організацій, які пов’язані з країною-агресором.

Останні новини