ЗСУ змушують росіян повторити "херсонський сценарій" в Курській області, - експерт

ЗСУ змушують росіян повторити "херсонський сценарій" в Курській області, – експерт

Знищення всіх трьох мостів через річку Сейм в Курській області може змусити російські війська повторити “херсонський сценарій”.

Про це в коментарі Еспресо розповів військовий експерт, директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих, коментуючи інформацію про те, що ЗСУ могли уразити міст в районі населеного пункту Каріж.

“Хочу нагадати, що перед цим був знищений міст в районі Глушкового, в районі Званного, і от тепер третій міст, що повністю блокує район базування противника, який обмежений з чотирьох сторін і, по суті, можна говорити про таке собі певне оперативне оточення”, – пояснив він.

За словами експерта, контроль над переправами залишить армію РФ без можливості забезпечувати власну логістику. Згідно з інформацією Рябих, цей район має площу близько 700 кілометрів, яка вже перебуває під дистанційним контролем українських військ.

“Виникає ситуація, коли противник вимушений буде приймати для себе нелегке рішення і поступово робити те саме, що він робив у Херсонській області, коли був вимушений відійти за Дніпро”, – зазначив аналітик.

Бої в Курській області

Як повідомляв УНІАН, минулого тижня стало відомо про удари по мосту в російському селищі Глушково. Вже наступного дня росіяни заявили, що його було знищено.

18 серпня під ударом опинився міст біля села Зване, він отримав значні пошкодження. А вже вчора російські “воєнкори” написали про знищення останнього моста через Сейм.

Останні новини