DeepState: місто Гірник не готове до оборони через відсутність фортифікацій

У районі Гірника та Покровська Донецької області відсутні якісні інженерно-фортифікаційні споруди. Така ситуація спостерігається й по всьому району Покровська.

Про це повідомляє аналітичний ресурс DeepState, посилаючись на слова Сил оборони, передають Вчасні Новини.

«Нещодавно ми зазначали, що окупанти почали інтенсивно обстрілювати Гірник, готуючись до його штурму. І коли він розпочнеться, то ворога зустрінуть саме ці ІФС (інженерно-фортифікаційні споруди). Тому вся доля відбиття тиску противника в першу чергу на плечах пілотів зі скидами та FPV-дронами», — йдеться у повідомленні.

За словами українських військовослужбовців, подібну картину можна побачити майже по всьому району Покровська.

«Окремо можна звернути увагу на колючий дріт «єгоза» у протитанковому рові, який, швидше за все, призначений боротися з піхотою, яка дуже часто бігає в них як удома. Проаналізувавши супутникові знімки, можна побачити спроби збудувати ІФС, навіть є взводно-опорні пункти», — зазначили ЗСУ.

У DeepState підкреслили, що на таких позиціях оборону не втримати, при цьому є й позиції, до яких підійшли відповідально, «але там просто немає кому стояти». 

Аналітики додали, що ще у травні поточного року Верховною Радою була створена ТСК, яка займається питаннями фортифікацій. Ця проблема набула розголосу з Харківщини, але давно вийшла за межі інших областей.