Компенсації за зруйноване майно: комісія в Торецькій громаді не прийняла жодного рішення з виплат

19 серпня на засіданні Комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна в Торецькій громаді не було прийнято жодного рішення щодо виплат постраждалим, повідомляє: Торецька МВА

У Торецькій громаді 19 серпня відбулося засідання Комісії, яка займається питаннями компенсації за знищене внаслідок російської агресії нерухоме майно. Попри важливість цього питання для багатьох мешканців громади, які втратили свої домівки, Комісія не змогла прийняти жодного конкретного рішення щодо виплат компенсацій.

Основною перешкодою для прийняття рішень стала небезпечна ситуація в регіоні. Активні бойові дії на території громади унеможливлюють проведення необхідних обстежень пошкодженого та знищеного майна. Члени Комісії наголосили на відсутності безпекових умов для роботи, зокрема через загрозу життю та здоров’ю осіб, які мали б здійснювати обстеження нерухомості.

Під час засідання були розглянуті зміни до урядової постанови, які передбачають можливість проведення обстежень знищених об’єктів на територіях активних бойових дій за умови покращення безпекової ситуації. Однак, наразі такі умови в Торецькій громаді відсутні.

Комісія обговорила низку додаткових питань, пов’язаних з її діяльністю, та надала відповідні доручення. Проте, конкретних рішень щодо виплат компенсацій постраждалим мешканцям громади прийнято не було.

Ця ситуація підкреслює складність процесу відшкодування збитків, завданих війною, особливо в прифронтових районах. Мешканці Торецької громади, які втратили своє майно, змушені тепер чекати покращення безпекової ситуації, перш ніж зможуть розраховувати на отримання компенсацій, хоча деякий час тому ситуація сприяла роботі комісії.

Це створює додаткове навантаження на людей, які вже постраждали від військових дій і потребують підтримки для відновлення свого життя.

Останні новини