Примусова евакуація неповнолітніх на Донеччині: скільки ще дітей залишаються у зоні небезпеки

На початок чергового етапу примусової евакуації дітей необхідно було евакуювати 10 941 дитину з Донецької області. За останній тиждень з небезпечних територій змогли вивезти усього 141 родину. Станом на 9 жовтня 2024 року 12 населених пунктах області, де запроваджено примусову евакуацію дітей з батьками або опікунами, залишаються не менш як 560 неповнолітніх.

Про це під час брифінгу розповіла в.о начальника служби у справах дітей Юлія Рижакова, передають Вчасні Новини.

З 12 населених пунктів Донеччини, де діє примусова евакуація дітей, досі не виїхали 562 дитини — 492 родини.

Зокрема, з Лиманською громади досі не виїхала родина з однією дитиною. Ще 48 неповнолітніх мають вивезти з Іллінівської громади. У Костянтинівській громаді залишаються 348 дітей — 339 сімей. Крім того, 165 неповнолітніх поки не евакуювали з Покровської громади.

За словами Рижакової, за тиждень з небезпечних територій змогли вивезти 175 родин — 222 дитини. Найбільше евакуювалися родини з Костянтинівської громади — 166 неповнолітніх.

Також з Великоновосілківської громади, де віднедавна також запровадили примусову евакуацію неповнолітніх, станом на 9 жовтня 2024 року вивезли останню родину з дітьми. Ще 42 дитини евакуювали з Покровської громади, а з Іллінівської громади — 12 неповнолітніх.