У Слов’янську продовжують працювати бібліотеки: де містянам взяти книги

У Слов’янську продовжують працювати бібліотеки: де містянам взяти книги

У місті Слов’янськ Донецької області продовжують працювати чотири з шести бібліотек. Місцеві мешканці та переселенці, що знайшли тут прихисток, можуть отримати книжки для читання. Також у приміщеннях бібліотек видають гуманітарну допомогу.

Про це Вчасним новинам розповіла директорка КЗ «Централізована система публічних бібліотек м. Слов’янська» Мамедова Лариса.

Станом на жовтень 2024 року працює центральна бібліотека ім. М. Петренка. До початку повномасштабної війни тут проводили безліч різноманітних заходів, однак через безпекову ситуацію зібрання заборонені. Тут можна взяти книги для домашнього читання у робочі години бібліотеки (до 15:00).

Можна взяти книжки та отримати гуманітарну допомогу у бібліотечній філії №8 — мікрорайон Хімік.

Працює також п’ята філія — район Черевківки (дитяча бібліотека). Жителі мікрорайону та ВПО можуть отримувати тут гуманітарну допомогу.

Ще одна дитяча бібліотека працює у мікрорайоні Лісний. Це філія №4, і тут також можна взяти книги та отримати гуманітарну допомогу у разі її надходження від благодійників.

«Ми намагаємось підтримувати людей, які наразі проживають у нашому місті, бо розуміємо, що завдяки читанню люди можуть відволіктися від сьогодення і новин. Тим, хто не в змозі самостійно прийти, допомагають соціальні працівники, які беруть книжки та приносять додому пенсіонерам та особам з інвалідністю. Крім того, проводимо різні заходи та інформуємо людей про різні події на сторінці фейсбук, щоб підтримувати зв’язок з тими, хто поїхав, але мріє повернутися додому і до наших бібліотек», — розповіла Лариса Мамедова.