Україна повернула з російського полону 49 українців, серед звільнених військові та цивільні

Вперше за тривалий час вдалося звільнити з полону жінок: їх серед звільнених 23. Зокрема це цивільні українки, яких росіяни затримали та незаконно позбавили волі ще до повномасштабного вторгнення.

Сьогодні, 13 вересня, відбувся черговий обмін полоненими між Україною та росією. Додому повернулись 49 українців, серед яких військові, зокрема з «Азовсталі», а також цивільні громадяни.

Серед звільнених 23 солдатів та сержантів, 19 офіцерів. Восьмеро — представники ЗСУ (зокрема двоє з ТрО), двоє з Нацполіції, четверо прикордонників, 13 військових моряків, 15 захисників Маріуполя та Азовсталі з Нацгвардії. Решта семеро — цивільні.

Про це повідомили президент України Володимир Зеленський та Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, передають Вчасні Новини.

«49 українців і українок удома. Це воїни Збройних Сил України, Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби, а також наші цивільні люди. Зокрема, Леніє Умєрова – дівчина, яку росіяни захопили в заручники, коли вона приїхала піклуватися про хворого батька. Також вдалося звільнити ще частину захисників і захисниць «Азовсталі». Вдома й Герой України, військовий медик Віктор Івчук», — зазначив Зеленський.

Президент додав, що звільнення полонених та заручників з російського полону триватиме. І подякував українським воїнам, «які беруть у полон російського окупанта».

«Усі наші служби, які знешкоджують російських диверсантів і колаборантів, наближають звільнення наших людей. Маємо повернути додому всіх наших – і воїнів, і цивільних», — резюмував голова держави.