Європарламент закликає партнерів негайно зняти обмеження на удари України по рф

Європарламент закликав західних партнерів до негайного зняття обмеження на використання Україною західних систем озброєнь проти законних військових цілей на території росії.

Про це йдеться в резолюції “Про продовження фінансової та військової підтримки України державами-членами ЄС”, ухваленій на пленарному засіданні Європарламенту у Страсбурзі, передає Укрінформ.

Документ підтримали 425 депутатів, проти — 131, утримались — 63.

8 пункт резолюції підтверджує, що Україна як жертва агресії має законне право на самооборону відповідно до статті 51 Статуту ООН.

Депутати підкреслили, що військова допомога, надана ЄС, США та партнерами-однодумцями, є “значною, хоча все ще недостатньою”.

Також наголошується, що недостатні поставки боєприпасів і озброєнь та обмеження на їх використання можуть підірвати зусилля, яких було докладено.

“У зв’язку з цим знову звертаємось до держав-членів із закликом виконати взяте на себе у березні 2023 року зобов’язання поставити Україні один мільйон боєприпасів, прискорити постачання зброї, зокрема сучасних систем протиповітряної оборони та іншої зброї і боєприпасів у відповідь на чітко визначені потреби, включаючи ракети “Таурус“”, — йдеться в документі.

Останні новини