Серйозні наслідки: експерти попередили водіїв вживаних авто про небезпеку "зносу двигуна"

Серйозні наслідки: експерти попередили водіїв вживаних авто про небезпеку "зносу двигуна"

Провідний автомеханік Скотті Кілмер заявив, що деякі власники вживаних автомобілів можуть отримати “знос двигуна” під час сильного удару. За його словами, водії з турбонаддувом можуть постраждати від додаткового тиску повітря, який може викликати “головний біль”, пише Express.

Експерт зауважив, що ці автомобілі, ймовірно, матимуть “менший термін служби” через потенційне пошкодження головних компонентів. Знос двигуна може бути повільним процесом, проте водії можуть помітити поступове зниження продуктивності в міру знову деталей. 

“Сьогодні я розповім вам, чому ви, можливо, не захочете купувати автомобіль з турбонаддувом.  Зараз турбонагнітачі – це проста ідея. Вихлопні гази обертають один кінець валу турбіни. Інший кінець валу турбіни всмоктує повітря, стискає його і вдуває у впускний отвір двигуна. Ви отримуєте більшу потужність, але й більший знос двигуна, тому що вдування додаткового повітря в двигун збільшує тиск в двигуні, що збільшує знос”, – пояснює Скотті Кілмер.

Автомеханік зауважив, що деякі виробники запевняють, що їхні машини з турбонаддувом можуть проїхати до 150 тисяч кілометрів без необхідності заміни деталей. Однак експерт зізнався, що бачив, як несправності з’являлися набагато раніше, що є життєво важливим попередженням для власників. 

“Тепер вам може сподобатися швидкість турбіни, але вам, ймовірно, не сподобається менший термін служби автомобіля”, – вважає фахівець.

Водночас експерти компанії Redex Additives закликали учасників дорожнього руху не захоплюватися, якщо вони встановлюють турбіну на свої автомобілі. За їхніми словами, більшість турбоагрегатів встановлюються лише для того, аби компенсувати втрачену потужність у “двигунах з низькою потужністю”. 

Вони попередили, що більшість турбоагрегатів встановлюються лише для того, щоб компенсувати втрачену потужність у “двигунах з низькою потужністю”.

“Під час їзди містом або автобаном намагайтеся не тиснути на акселератор.  Замість цього повільно вмикайте потужність, щоб дати турбіні можливість вільно розкрутитися, і економно використовуйте акселератор, щоб підтримувати швидкість. Хоча турбіни проходять суворі випробування на міцність і повинні працювати протягом усього терміну служби двигуна, регулярні напади агресивного водіння можуть призвести до серйозних наслідків і викликати дорогі проблеми”, – попереджують експерти. 

Інші поради автомобільних експертів

Раніше Скотті Кілмер розповів про просту 30-секундну перевірку, яка допоможе водіям виявити потенційні проблеми до того, як вони стануться. Зокрема експерт радить водіям постійно перевіряти всі гумові компоненти, які знаходяться під капотом. 

Водночас інші експерти порадили моделі авто, які ідеально підійдуть для власників собак. Представник компанії для подорожей із собаками рекомендує водіям придбати Honda Jazz. За його словами, ця автівка пропонує просторий салон, доповнений інноваційними сидіннями Honda “Magic Seats”, які забезпечують універсальну та простору задню частину салону.

Останні новини