Медицина

"Сінево" відновить роботу лабораторій у Києві з 2 травня

Лабораторія “Сінево”, що входить до шведського медичного холдингу Medicover, з понеділка, 2 травня, відновить роботу частини мережі в Києві і відкриє 12 пунктів забору крові (ПЗК).

“2 травня. Київ, ми повертаємося!” – йдеться в повідомленні “Сінево” у Facebook у неділю.

CEO Medicover Фредрік Рогмарк (Fredrik Rågmark) раніше цього тижня під час подання квартальної звітності анонсував поступове відновлення роботи лабораторії та мережі ПЗК в українській столиці, починаючи з наступного тижня.

“Це справді важливо, тому що багато з сучасних тестів, які мають великий попит в Україні, можуть бути оброблені тільки в лабораторії в Києві. Тому, поступово відновлюючи її, ми можемо поширювати також найсучасніші і необхідні тести”, – зазначив він.

За словами Рогмарка, послуги лабораторій мають попит по всій країні навіть у такій ситуації. “Іноді, можливо, важко зрозуміти, чому люди хочуть піти і здати аналізи крові, коли йде війна, але охорона здоров’я має важливе значення, і воно необхідне завжди, незалежно від того, чи йде війна”, – підкреслив CEO.

Він зазначив, що друга за величиною в Україні лабораторія в Харкові залишається закритою.

Згідно з інформацією Medicover, в перший день вторгнення Росії в Україну 24 лютого бізнес був повністю закритий на п’ять днів, а потім установи були знову відкриті там, де це було безпечно, переважно в західних районах. На кінець першого кварталу діяло 147 ПЗК (106 власних і 41 франчайзингова) з 346 і 5 із 8 лабораторій.

Medicover зазначає, що станом на 31 березня 2022 року її діяльність в Україні передбачає 8 лабораторій (1 центральна і 7 регіональних), загальнонаціональну мережу з 346 ПЗК, не враховуючи 6 зруйнованих ПЗК (217 власних і 129 франчайзингових) під брендом “Сінево”. Крім того в бізнес входять три репродуктологічних і 4 медичних клініки під брендом Medicover, які також працюють, а експорт донорських матеріалів для лікування безпліддя тривав протягом усього періоду.

На момент складання квартального звіту були повністю знищені 7 ПЗК (5 власних і 2 франчайзингових) у містах Маріуполь, Буча і Київ (власні ПЗК) і в невеликих містах Східного регіону (франчайзингові ПЗК). Приблизно 12 належних групі ПЗК отримали поверхневі пошкодження, такі як розбиті шибки.

До групи ризику віднесені 26 власних ПЗК, розташованих у містах Миколаїв, Херсон, Краматорськ і Харків, в останньому також перебуває під загрозою лабораторія. Це райони, де конфлікт наразі найбільш активний або ті, що перебувають під окупацією. Жодна з лабораторій не постраждала, проте лабораторія в Херсоні перебуває під окупацією Російської Федерації, уточнює компанія.

“Ми залишаємося позитивними і оптимістичними щодо України”, – наголосив Рогмарк.

Він також уточнив, що з 3500 осіб, зайнятих в компаніях Medicover в Україні, близько 400 зараз проживають з їхніми колегами в Польщі та Німеччині зі своїми сім’ями, а загалом виїхало близько 1000 осіб. Водночас, зазначив глава компанії, останні два тижні потік через кордон став нейтральним: стільки ж людей повертається, скільки їде.

Компанія інвестувала EUR500 тис. у запуск нової лабораторії потужністю понад 400 тис. тестів у Херсоні.

Як повідомляється в пресрелізі “Сінево”, нова лабораторія буде відкрита на базі медичного центру Taurt Medical і обслуговуватиме як клієнтів клініки, так і замовлення клієнтів “Сінево” в Херсонській області.

У найближчих планах лабораторії виконання замовлень для клієнтів “Сінево” з Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської та Донецької областей.

У лабораторії планують виконувати загальноклінічні, біохімічні, імунохімічні, гематологічні та цитоморфологічні дослідження.

Лабораторія “Сінево” в Херсоні є восьмою за рахунком діючою лабораторією компанії в Україні. Лабораторії “Сінево” також працюють у Києві, Одесі, Харкові, Львові, Вінниці, Дніпрі, Чернівцях.

Аналогічно іншим лабораторіям “Сінево”, лабораторія в Херсоні відповідає міжнародним стандартам лабораторної діагностики та оснащена автоматизованим обладнанням провідних виробників США, Японії, Швейцарії, Німеччини (компанії Zeiss, Roche, Sysmex та інші), яке виконує всі етапи досліджень в автоматичному режимі без втручання людини.

Підготовчі роботи до відкриття лабораторії тривали близько року. На момент запуску лабораторія пройшла тримісячну роботу в тестовому режимі, а весь персонал пройшов спеціальне навчання.

За словами директора з розвитку “Сінево” Миколи Бутенка, за останні три роки “Сінево” збільшила кількість виконуваних тестів на 30%.

“Ми продовжуємо рости по 20% на рік. Тому відкриття нової лабораторії в Херсоні – логічний крок у продовження нашої стратегії щодо подальшого зростання компанії”, – сказав він.

“Сінево” – найбільша в Україні мережа лабораторій, входить до шведського медичного холдингу Medicover. Мережа Сінево налічує 320 лабораторних центрів, що працюють в 125 населених пунктах України, а також 8 лабораторій, в яких виконується понад 1 тис. видів тестів.

Щорічно лабораторні центри компанії обслуговують понад 4 млн клієнтів.

У 2017 році “Сінево” у складі холдингу Medicover здійснила ІРО на Стокгольмській фондовій біржі. Таким чином “Сінево” стала першою і єдиною в Україні медичною компанією, акції якої котируються на міжнародній біржі.

З 2007 року холдинг Medicover інвестував у розвиток компанії понад 50 млн євро.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.