Події

У рамках переговорного процесу не обговорюється проблематика міжнародних санкцій стосовно РФ – Подоляк

Радник глави Офісу президента України, член делегації України щодо переговорів із РФ Михайло Подоляк заявив, що в рамках переговорного процесу не обговорюється проблематика міжнародних санкцій стосовно РФ.

Так Подоляк прокоментував висловлювання глави МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що на порядку денному переговорів є питання “денацифікації, визнання нових геополітичних реалій, скасування санкцій, статусу російської мови та інші”.

У коментарі, переданому агентству “Інтерфакс-Україна”, Подоляк зазначив, що його трохи дивує схильність Лаврова “коментувати те, в чому не береш участі й що не бачиш зсередини процесу”.

По-друге, наголосив він, “денацифікацію та російську мову” російська армія цілком конкретно “обговорила” з українцями в Бучі, Гостомелі, Харкові, Волновасі і, звичайно ж, у Маріуполі”. За його словами, всі відповідні висновки назавжди вписані в історію кров’ю невинних українських громадян.

“По-третє, і вже точно в рамках переговорного процесу абсолютно не обговорюється проблематика глобальних міжнародних санкцій стосовно РФ. Оскільки досі не усунута причина для їх запровадження світовою спільнотою, а саме окупація частини території України та віроломне порушення нашої територіальної цілісності та суверенітету”, – заявив Подоляк.

Він зазначив, що санкції не можна обговорювати з Україною без участі решти країн, тому що запроваджував їх увесь цивілізований світ у відповідь “на абсолютно варварську поведінку Росії”. “І саме всім нашим партнерам разом із Україною вирішувати, коли і які рішення стосовно санкцій приймати”, – пояснив радник глави Офісу президента.

“Тому доводиться вкотре наполегливо рекомендувати представникам Російської Федерації відмовитися від коментарів, які не є достовірними і такими, що хоч якось відповідають реальному ходу переговорного процесу”, – підсумував Подоляк.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.