Події

Перемога України у війні з РФ залежить від санкцій, зброї та перспективи членства в ЄС – Кулеба

Перемога України у війні з РФ залежить від санкцій, зброї та перспективи членства в ЄС, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

“Є три питання, від яких залежить перемога України у цій війні. Це санкції, зброя і перспектива членства України в ЄС”, – сказав Кулеба на пресконференції з міністром закордонних справ Данії Єппе Кофодом у Києві в понеділок.

Кулеба зазначив, що в нього та Кофода одностайна позиція щодо того, що не повинно бути жодних табу, коли йдеться про санкції, які потрібно застосувати проти Росії.

“Щодо зброї, то Данія робить усе, що в її силах, і на двосторонньому рівні, і підтримує всі колективні рішення щодо надання озброєння Україні, і за це ми теж їй вдячні”, – наголосив він.

Міністр зазначив, що “ця війна проти України та всієї Європи триватиме доти, доки Путін вважатиме, що Україну залишили на роздоріжжі”.

“І саме тому ЄС має продовжити той курс, який він узяв після 24 лютого, і сприяти максимально європейській інтеграції України. Найближче рішення, на яке ми очікуємо, це надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС. Питання членства України в ЄС – це буквально питання війни та миру в Європі”, – сказав Кулеба.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.