Події

Окупанти зайняли східні квартали Сєвєродонецька, безуспішно атакували низку сіл Донеччини – Генштаб ЗСУ

Російські окупанти ведуть штурмові дії в м. Сєвєродонецьку Луганської області, мають частковий успіх, встановили контроль над східною частиною міста, повідомляється в оперативній інформації станом на 18:00 середи, оприлюдненій на сторінці Генерального штабу Збройних сил України у фейсбуці.

Крім того, противник вів штурм у смт Камишувасі Сєвєродонецького району, проте безуспішно.

На Слов’янському напрямку ворог обстріляв з артилерії українські підрозділи в районах м. Святогірська та с. Рідного, вів наступ у напрямку сіл Довгенького та Дібрівного, але зазнав втрат і відійшов.

На Донецькому напрямку окупанти завдавали авіаційних ударів у районах м. Авдіївки, смт Нью-Йорка, с. Новоселівки, Щербаків, Роти, Покровського.

На Харківському напрямку окупанти обстрілювали позиції Сил оборони зі ствольної та реактивної артилерії в районах міст Золочева та Дергачів, с. Руських Тишків.

На Південнобузькому напрямку противник вів обстріли з мінометів та ствольної артилерії українських позицій у районах м. Снігурівки Миколаївської області, смт Високопілля та с. Золотої Балки Херсонської області, продовжує обстріл об’єктів цивільної інфраструктури та житлових кварталів, обстріляв м. Миколаїв.

З території Курської області окупанти обстріляли з артилерії підрозділи сил оборони в районах м. Білопілля та с. Стукалівки Сумської області.

На тимчасово зайнятих територіях окупанти продовжують обмежувати права та свободи громадян України, обмежують пересування, здійснюють фільтраційні заходи та посилюють гуманітарну кризу на зазначених територіях, грабують мирних мешканців. Практично на всій захопленій території заблокували доступ місцевого населення до українських операторів мобільного зв’язку та мережі інтернет.

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.