Жителі ОРДЛО можуть оформити пенсію на КПВВ

Жителі непідконтрольних українській владі частин Донецької та Луганської областей, яким вже виповнилося 60 років, можуть оформити українську пенсію на загальних підставах.

Про це розповіла міністр соціальної політики України Марина Лазебна в інтерв’ю «Радіо Свобода», передають «Вчасні Новини».

Подробиці. Оформити пенсію можна в тому числі за допомогою представників Пенсійного фонду на двох КПВВ в Луганській області. Зараз Україна постійно виплачує пенсії 660 тис. пенсіонерам з непідконтрольного Донбасу.

«Я за те, що люди, які заробили свою пенсію в Україні, повинні її отримати. А для цього нам треба для них спростити або надати умови і можливості. Тому сьогодні, наприклад, на двох КПВВ в Щастя і Золотому будуть відкриті такі центри обслуговування, ми вже знаємо, що там будуть обов’язково бути присутнім працівники Пенсійного фонду», – сказала Лазебна.

Крім того, оформити пенсію можуть й інші пенсіонери.

«Якщо навіть ця людина сьогодні не входить в число цих 660 тис. пенсіонерів, яким ми нараховуємо пенсії, значить він зможе прийти і оформити», – додала вона.

За словами міністерки, в разі, якщо людині виповнилося 60 років місяць або три місяці тому, вона працювала і живе зараз на тимчасово окупованій території, то їй потрібно приїхати на підконтрольну Україні територію, зайти до Пенсійного фонду та оформити пенсію.

«Це все залишається в силі, воно діє. Головне – щоб не були закриті пункти пропуску», – додала представниця уряду.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.