Політика

Подоляк: Коригування оцінок рівня ескалації з боку США – результат активності Зеленського

Коригування оцінок небезпеки ескалації на сході Європи з боку США є результатом дипломатичної активності президента України Володимира Зеленського, вважає радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

“Політична та медійна дискусія навколо загрози нової ескалації на сході Європи нарешті позбавляється надмірних емоцій. Бачимо, що вже й спікер Білого дому пані Псакі констатувала, що було некоректним використовувати слово “неминуче” щодо загрози ескалації. Це важливий дипломатичний результат загалом активності президента Зеленського”, – сказав він в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна” у четвер.

“Панічні настрої в політичному та медійному середовищах неминуче переходили і в бізнес-середовище. А отже, били по Україні реальними економічними втратами. Опоненти влади в Україні залякували суспільство ще й тим, що нібито було неправильно для української влади наполягати на коректних формулюваннях. Але бачимо, що такі залякування відображали лише страх найстарішої еліти виявляти будь-яку суб’єктність України”, – наголосив він.

“Якщо ж бути активним, чесним і діяти аргументовано, якщо проводити десятки зустрічей та переговорів на користь країни, то досягається і такий результат, як синхронізація західних позицій та оцінок з українською позицією та оцінкою. А головне – це суттєво стабілізує ситуацію на внутрішньому ринку та правильно розставляє безпечні акценти”, – підсумував Подоляк.

Раніше прессекретар Білого дому Джен Псакі заявила, що Білий дім перестав вживати слово “неминуче”, коли йдеться про можливе вторгнення Росії в Україну.

“Я використала [це слово] одного разу, як і інші. Потім ми перестали його вживати, оскільки воно посилає сигнал, якого ми не хотіли посилати”, – сказала вона

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.