В ОРДО заявили про початок «застережливого» вогню по позиціях ЗСУ

Незаконні збройні формування РФ отримали дозвіл на ведення «застережливого» вогню на придушення і знищення вогневих точок Збройних сил України.

Про це повідомило так зване «управління народної міліції» угруповання «ДНР» у Телеграм-каналі, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Збройні російські формування відкрито заявили про готовність першими відкривати вогонь по позиціях українських військових.

Знайшлось і пояснення таким діям. Бойовики заявили про «відсутність реакції міжнародних спостерігачів на обстріли населених пунктів». І додали, що таким чином планують «захистити населення».

У цьому контексті варто зазначити, що з боку збройних формувань ОРДО неодноразово здійснювалося масове тиражування фейків щодо обстрілів населених пунктів.

Так, 1 березня, сфабрикована картинка руйнувань будівель і знеструмлення двох населених пунктів (Оленівка і Старомихайлівка) через потрапляння в електропідстанцію з’явилась на всіх пропагандистських сайтах і Телеграм-каналах, які контролюються окупаційній владі ОРДЛО. У ЗСУ спростували цю інформацію і зазначили, що не мають жодного стосунку до обстрілу і вибухів, про які говорять ЗМІ ОРДЛО.

«ЗМІ збройних формувань РФ на тимчасово окупованих територіях створюють свідомо постановочні й помилкові новини про обстріл ЗСУ населених пунктів. Продукування свідомо постановочних і помилкових новин уже стало візитною карткою ЗМІ збройних формувань Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей», – зазначили в ООС.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.