Політика

Шольц: Німеччина підтримує Україну в захисті її суверенітету, свободи та демократії

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявляє, що Німеччина підтримує Україну та “діє рішуче”.

“Наша мета має полягатиме в тому, щоб Україна могла захистити свій суверенітет, свою свободу і свою демократію. Ми підтримуємо її у цьому. Ми діємо завбачливо та адаптуємося до поточної ситуації. І ми діємо рішуче”, – написав він у Твіттері.

Як повідомлялося, міністр фінансів Сергій Марченко минулого тижня повідомив, що нещодавно розпочато підготовку угоди про наступний кредит у EUR150 млн від Німеччини, який допоможе підтримати макрофінансову стабільність України.

За його словами, поки що від Німеччини лише в другій половині квітня надійшов кредит EUR150 млн на підтримку малого та середнього бізнесу, домовленість про який була досягнута ще в березні 2020 року.

“Міністр Крістіан Лінднер також зазначив, що вони розглядають можливість надання нам військової підтримки у розмірі EUR1 млрд, проте ми очікували від Німеччини не меншої фінансової підтримки, ніж та, яку надають нам Велика Ьританія, Канада чи США”, – сказав Марченко.

Джерело: https://twitter.com/Bundeskanzler/status/1521195413025480710

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.