Донецька областьЕвакуаціяНовини

Поліцейські закликали жителів до евакуації: кожен день в Авдіївці може стати останнім

Спецпідрозділ поліції «Білий янгол» евакуював із прифронтового села Степове останніх цивільних людей. За інформацією правоохоронців, в Авдіївці все ще залишається понад 1500 мирних жителів. Поліцейські закликають громадян виїхати до безпечних регіонів, адже кожен день в напівоточеному місті може стати останнім.

Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Донецькій області, передають Вчасні Новини.

Населений пункт Степове розташований в безпосередній близькості до фронту, лише за 200 метрів від ворожих позицій. До повномасштабного вторгнення в селі мешкало 50 людей, наразі тут не залишилось жодного вцілілого будинку. Під час чергового рятувального рейду «янголи» евакуювали із села останніх мирних жителів – літнє подружжя. 

Степове було першою точкою маршруту «Білого Янгола». Усього за цей день поліцейські вивезли до безпечного місця 6 людей.

«Під щільним ворожим вогнем «білі янголи» щодня евакуюють людей з Авдіївки та довколишніх сил. Під час чергового рятувального рейсу екіпажу допомагав густий туман, який ховав їх від ворожих дронів та корегувальників», – розповідають у Національній поліції.

Так, правоохоронці змогли переконати в необхідності евакуації літню жінку із села Бердичі. А також доставили хліб людям, які все ще не наважились евакуюватись.

По дорозі до Авдіївки патруль заїхав до села Орлівка, де нещодавно артилерійський снаряд влучив у житлову будівлю. З’ясувавши, що ніхто не постраждав та не потребує негайної допомоги, поліцейські поїхали далі.

«Авдіївка зустрічає правоохоронців ворожим вогнем з реактивної артилерії, мінометів та прильотами КАбів (керованих авіабомб). Маневруючи між вибухами, правоохоронці поспішають до приватного сектору, де на них чекають люди, які погодились евакуюватися», – розповідають в поліції.

Гаряча лінія евакуаційної групи «Білий Янгол» на Авдіївському напрямку – 066-56-19-102.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.