Депутати «ЄС» у Харківській облраді виключили одного з депутатів: говорив російською

Депутати «Європейської Солідарності» у Харківській облраді виключили з фракції одного з депутатів. Він свідомо порушував закону про мову.

Про це йдеться в повідомленні політичної сили «ЄС», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Депутати фракції «Європейська Солідарність» Харківській облраді вигнали депутата Дорошенко за ігнорування закону про державну мову. Під час виступу у сесійній раді він говорив російською мовою і ігнорував зауваження колег.

«За підсумками зібрання у зв’язку з відсутністю аргументованих пояснень та розбіжністю ідеологічних засад між Дорошенком та партією було вирішено виключити депутата з фракції за порушення закону про мову для застосування в подальшому процедури імперативного мандату. Ключові принципи діяльності депутатів фракції «ЄС» — це принципи демократизму, вільного волевиявлення власної точки зору, поваги до думки іншого. Однак разом з тим, депутатська діяльність не має йти в розріз із принципами, закріпленими в партійному статуті», – зазначили у партії.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.