Участь Зеленського в саміті G-20 залежить від ситуації в країні та участі в ньому Росії

Президент України Володимир Зеленський заявив, що його присутність на саміті G-20 в Індонезії у листопаді цього року залежить від ситуації в країні та участі у саміті президента Росії.

“Наша участь залежить від РФ, чи буде вона там присутня. Я сказав президенту Індонезії, що ми вдячні за запрошення, але у нас ситуація з безпекою”, – сказав він у неділю журналістам після зустрічі з прем’єр-міністром Австралії у Києві.

“Я не впевнений, що війна на 100 відсотків закінчиться повною деокупацією і тому я не уявляю свого приїзду туди”, – сказав він. При цьому Зеленський сказав, що “не впевнений”, що там буде велика кількість держав, якщо вони (РФ – ред.) там будуть.

“А якщо, не дай Боже, з’явиться ще кілька “Буч”, думаю, що на Росію чекає повна ізоляція”, – сказав він.

Зі свого боку, прем’єр-міністр Австралії Ентоні Албенізі сказав, що поки що не може собі уявити бойкот саміту. “Якщо він (президент РФ Володимир Путін – ред.) приїде, а я не впевнений у цьому, він отримає той прийом, на який заслуговує”, – сказав він.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.