Донецька областьЕвакуаціяНовини

З Донеччини евакуювали 524 дитини за пів року. Це найбільший показник по країні

Починаючи з квітня 2023 року з Донецької області евакуювали 524 дитини з 34 населених пунктів, де оголосили примусову евакуацію. Це найбільший показник, оскільки в межах примусової евакуації до безпечних регіонів України всього переміщено 856 дітей

Про це повідомляють Вчасні Новини з посиланням на пресслужбу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«У межах трьох примусових евакуацій із 34 населених пунктів Донеччини до безпечних регіонів евакуйовано 524 дитини із супроводжуючими. Відповідні заходи проводяться з квітня поточного року», — ідеться в повідомленні.

Крім Донеччини, дітей евакуюють з Харківської та Запорізької областей. Це необхідні заходи через близькість лінію фронту та регулярні обстріли з боку російської армії.

Зазначається, що саме з Донеччини евакуювали найбільшу кількість дітей.

«Йдеться про обов’язкову евакуацію у примусовий спосіб дітей з їхніми батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками», — уточнили в Мінреінтеграції.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.