Події

Шмигаль обговорив із прем'єром Швеції питання фінансової та оборонної підтримки України

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив із прем’єр-міністром Королівства Швеція Магдаленою Андерссон питання фінансової та оборонної підтримки України.

“Під час робочого візиту до Варшави 5 травня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із прем’єр-міністром Королівства Швеція Магдаленою Андерссон. Сторони обговорили питання фінансової та оборонної підтримки України”, – йдеться у повідомленні пресслужби уряду.

Шмигаль наголосив, що зброя, санкції, фінансова підтримка та європейська перспектива – ключові елементи майбутньої перемоги України.

“Фінансова підтримка України – це внесок у майбутню стабільність та безпеку європейського континенту та всього світу. Забезпечення макрофінансової стабільності є невід’ємним елементом для подальшої боротьби проти країни-терориста”, – зазначив прем’єр.

Також Шмигаль подякував Андерссон за організацію Міжнародної донорської конференції високого рівня на підтримку України, оскільки це дуже важливий майданчик для координації зусиль в організації всебічної допомоги Україні.

Крім того, прем’єри України та Швеції обговорили питання енергетичної безпеки та шляхи диверсифікації постачання ядерного палива, а також необхідність надання Україні сучасного військового озброєння.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.