Події

Мішель: Воєнні злочини, скоєні РФ в Україні, матимуть серйозні наслідки, а винні постануть перед міжнародним судом

Президент Європейської ради Шарль Мішель заявляє, що воєнні злочини, скоєні російськими окупантами в Україні, матимуть серйозні наслідки, а винні постануть перед міжнародним правосуддям.

“Ми вражені злочинами проти людяності, проти безневинних цивільних у Бучі та інших багатьох містах. Це ще раз доводить, що російська брутальність проти народу України не має меж… Тіла на вулицях, могили масових поховань – це не спеціальна операція, це злочини війни”, – сказав він у середу в Страсбурзі, виступаючи перед депутатами Європейського парламенту в межах пленарного засідання.

Мішель запевнив, що “ЄС не відвернеться (від того, що відбувається) і дивитиметься реальності прямо в очі”. “Мають бути і будуть серйозні наслідки для всіх, хто відповідальний. Ми вже підтримуємо всі зусилля зі збору доказів і робитимемо все, щоб привести злочинців до відповідальності. Міжнародне правосуддя буде здійснено”, – упевнений президент Європейської ради.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.