Події

Окупанти почали спалювати загиблих у Маріуполі в мобільних крематоріях

Російські мобільні крематорії запрацювали в частково окупованому м. Маріуполі Донецької області для приховування воєнних злочинів окупантів, повідомляється в телеграм-каналі Маріупольської міської ради в середу.

“Вбивці замітають сліди. У Маріуполі запрацювали російські мобільні крематорії. Після широкого міжнародного розголосу геноциду в Бучі, вище керівництво РФ наказало знищити будь-які свідчення злочинів своєї армії в Маріуполі”, – йдеться в повідомленні.

У міськраді нагадали, що тиждень тому обережні оцінки вказували на 5 тисяч загиблих у місті, але з огляду на розміри міста, руйнування, тривалість блокади та жорсткий спротив жертвами окупантів могли стати вже десятки тисяч жителів міста.

“Масштабу трагедії в Маріуполі світ не бачив з часів існування концтаборів нацистів. Рашисти перетворили все наше місто на табір смерті. На жаль, моторошна аналогія отримує все більше підтверджень. Це вже не Чечня чи Алеппо. Це новий Освенцим і Майданек. Світ має допомогти покарати путінських нелюдів”, – зазначив мер Маріуполя Вадим Бойченко.

У повідомленні також наголошується, що всіх потенційних свідків звірств окупантів намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Для знищення тіл загиблих окупанти створили спеціальні бригади, укомплектовані з місцевих колабораціоністів та терористів “ДНР”. Координує роботу цих груп самопроголошений мер-колабораціоніст Костянтин Іващенко, повідомили в міськраді.

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.