Держсекретар США зустрівся з Митрополитом Епіфанієм

Ентоні Блінкен вшанував пам‘ять українських героїв, полеглих у війні з російським агресором, відвідав кафедральний Михайлівський Золотоверхий собор.

Про це повідомляє пресслужба Київської  Митрополії Української Православної Церкви, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 6 травня 2021 року зустрівся з Державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном. Зустріч відбулася на території Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря.

Епіфаній та Блінкен взяли участь у церемонії вшанування загиблих українських героїв, поклавши квіти до Стіни пам’яті. Далі глава американської дипломатії відвідав кафедральний Свято-Михайлівський собор.

Особливу увагу було приділено питанню становлення ПЦУ, важливості усунення штучних перешкод при вільному, на основі принципів свободи совісті, визначенні громадами своєї приналежності.

«Митрополит Епіфаній висловив вдячність американській стороні за тверду підтримку України в контексті протидії зовнішнім викликам, яким продовжує протистояти наша держава, а також у питаннях захисту свободи совісті на окупованих Росією територіях – у Криму і на Донбасі. Блаженнійший владика зазначив важливість визначних зусиль США у питанні консолідації міжнародної підтримки України та посилення санкційного тиску і стримування РФ до відновлення територіальної цілісності України», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, шо було обговорено також плани наступних двосторонніх контактів.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.