Події

Блінкен заявив про драматичний вплив санкцій на економіку Росії

Санкції щодо Росії, впроваджені у зв’язку з військовим вторгненням в Україну, мають безпрецедентний характер, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен у Вільнюсі у понеділок.

“Наслідки економічних санкцій значно більші, ніж багато хто думав. Вони, безсумнівно, безпрецедентні і вже мають драматичний вплив на економіку Росії”, – сказав Блінкен на пресконференції з главою литовського МЗС Ґабріелюсом Ландсберґісом.

За словами Блінкена, через санкції російський рубль опустився до небачених значень, а кредитний рейтинг країни став “сміттєвим”.

У свою чергу глава МЗС Литви заявив, що економічна блокада Росії ще не досягла рівня “повної ізоляції”, тому що для обходу санкцій Заходу в Росії користуються банками, які поки що не зіткнулися з перешкодами.

Він вважає, що Заходу варто відмовитись від імпорту енергоресурсів із Росії. “Ми маємо закрити всі лазівки. Енергоресурси, які ми імпортуємо, дають змогу Росії фінансувати військову операцію. Ми не можемо платити кров’ю України за російські нафту та газ”, – заявив Ландсберґіс.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.