Події

В Україні через військову агресію РФ без електропостачання на вечір неділі залишалися 650 тис. споживачів

В Україні внаслідок пошкоджень інфраструктури через повномасштабну військову агресію РФ станом на 18:00 6 березня залишалися знеструмленими (повністю або частково) понад 956 населених пунктів або понад 646 тис. споживачів, повідомило Міністерство енергетики.

За його даними, ремонтні бригади намагаються оперативно відновлювати електропостачання одразу, як закінчуються активні бойові дії. Загалом за добу вдалося відновити електропостачання у 127 населених пунктах або 118 тис. споживачів, але продовжують виникати нові пошкодження мережевої інфраструктури.

Крім того, на 18:00 6 березня без газопостачання залишалися приблизно 130 тис. споживачів. Найскладніша ситуація з газопостачанням на цей час була у Донецькій, Харківській, Чернігівській, Миколаївській, Запорізькій областях.

Водночас на пізніший час без газопостачання може бути набагато більше споживачів. Так, “Оператор ГТС України” на вимогу “Київоблгазу” відключив шість газорозподільних станцій (ГРС) “Ірпінь”, “Ворзель”, “Блиставиця”, “Стоянка”, “5 (Гостомель, заводи)”, “Чайка” через обстріли газорозподільних мереж російськими військами.

“Це означає, що 96 тис. абонентів у передмісті Києва залишаються без газопостачання. Тиску в системі вистачить до ранку 7 березня. Причина – численні пошкодження розподільних мереж облгазу внаслідок обстрілів окупантів. Через активні бойові дії співробітники ОГТСУ та “Київоблгазу” не можуть ліквідувати ушкодження”, – наголошував оператор.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.