Події

За добу харківські рятувальники 15 разів виїжджали на гасіння пожеж, спричинених обстрілами, а піротехніки – 41 раз на розмінування вибухонебезпечних предметів

Минулої доби рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 75 оперативних виїздів, 56 з яких – на ліквідацію пожеж, зокрема 15 пожеж, спричинених обстрілами.

“Рятувальники виїжджали на гасіння пожеж житлових багатоповерхівок, приватних будинків, гаражів та автомобілів, складських будівель, об’єктів торгівлі та харчування. Пожежі сталися у Київському (3) та Індустріальному (6) районах Харкова, а також Чугуївському (1) та Харківському (5) районах області”, – повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Харківській області.

Найбільша пожежа в результаті ворожого обстрілу виникла о 15:30 в одному з торговельних центрів Харкова. Його площа становила близько 2300 кв.м. На його гасіння знадобилося майже 5 годин. За попередніми даними, жертв і постраждалих немає. У ліквідації пожежі брало участь 18 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 80 осіб особового складу ДСНС. Крім того, о 17.05 рятувальники виїжджали на гасіння пожежі складської будівлі в Індустріальному районі Харкова. Площа пожежі становила близько 2000 кв. На місці події працювали 6 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 30 осіб особового складу ДСНС. О 19:55 пожежу було ліквідовано.

Рятувальники також виїжджали на гасіння пожеж в екосистемах, викликаних необережним поводженням з вогнем та підпалом (30), пожеж у приватному секторі та на об’єктах, що сталися з причин, не пов’язаних з обстрілами (11); 1 раз на розбір завалів та 7 – на допомогу населенню та ліквідації наслідків ДТП.

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби здійснили 41 виїзд для розмінування боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.