Події

У Попасній та Рубіжному бої тривають, з Гірської громади евакуювали 640 людей

У Луганській області найгірша ситуація у Попасній та Рубіжному, бої у містах продовжуються, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

“У Попасній дуже важко, орки обстрілюють населений пункт безперервно. Доступ до міста ускладнений, евакуація неможлива”, – повідомив Гайдай на своїй сторінці у соцмережі фейсбук у п’ятницю ввечері.

За його словами, у Рубіжному доступу до центральної частини міста взагалі немає, вона контролюється окупантами, і вони людей у Південний мікрорайон, підконтрольний ЗСУ, не випускають. “На евакуацію люди пішки йдуть кілька днів потай та під постійними обстрілами”, – зазначив голова ОВА.

За його словами, громада Гірського вже дві доби перебуває під безперервним вогнем російських військових. “Тим не менше, затягувати не можна, гумкоридор погодили і хоч під гуркіт гармат, але вивезли сьогодні 640 людей”, – повідомив Гайдай.

“Навіть якщо евакуація залізницею припиниться, ми маємо альтернативні варіанти. Головне – це людські життя! Так що евакуація буде продовжуватися, поки це буде фізично можливо!”, – підсумував керівник ОВА.

 

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.