Події

Подоляк: Хворобливі імперські амбіції Росії – єдина причина військової агресії проти України

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк, коментуючи слова російського президента про те, що Росія “діяла в Україні на запобігання агресії”, заявив, що в цієї війни жодних раціональних причин, окрім хворобливих імперських амбіцій Росії, не було.

“Проговорімо ще раз. Країни НАТО не збиралися нападати на Росію. Україна не планувала атакувати Крим. Російські військові гинуть, не захищаючи свою країну, а намагаючись окупувати іншу. У цієї війни не було жодних раціональних причин, окрім хворобливих імперських амбіцій Росії”, – написав Подоляк у твіттері.

9 травня, виступаючи на параді в Москві, президент РФ Володимир Путін знову виправдовував так звану спецоперацію в Україні, називаючи її своєчасним та єдино правильним рішенням на “запобігання агресії”.

Пізніше в ефірі національного телемарафону радник голови ОП назвав виступ російського президента “сірим та бляклим”, який не здатний запалити росіян на добровільну мобілізацію на продовження війни з Україною.

“Промова Путіна досить сіра і блякла. Він вкотре намагається довести, чому він напав на Україну… Вона про те, що Росія не довела світові своєї сили бути другою армією. Росія в цій промові виглядає як країна, яка програє. Президент цієї країни не розуміє, які слова треба добрати, щоб люди повірили в російську місію… У його промові звучать наративи про 75 днів війни, про нацизм, про “ніколи знову”, але це все не надихає… Путін мав відповісти на запитання, чому 75 днів вони воюють і втрачають понад 25 тис. своїх військових. І втрачатимуть ще більше, якщо інтенсифікація боїв буде більшою. На ці запитання люди не почули відповіді”, – сказав він.

“Це говорить про те, що у них вже немає креативу. Весь креатив пішов у них на пропагандистські шоу, де йдеться, що за 30 днів Росія може знищити всю Європу ядерною зброєю, або на пропозиції депутатів Держдуми в прямому ефірі – убити 2 млн українців і у такий спосіб завершити “спецоперацію” в Україні… Загалом у виступі Путіна відчувається занепад Росії. Тобто – це банальний набір слів, який не запалює людей”, – підсумував Подоляк.

За повідомленнями коментаторів параду на Красній площі в Москві, льотну програму параду було скасовано через “несприятливі погодні умови за маршрутами проходження”.

Авіаційна техніка також через несприятливі погодні умови не брала участі в параді в Єкатеринбурзі, Новосибірську та Самарі.

У Ростові-на-Дону мав відбутися єдиний на півдні РФ повітряний парад, але він не відбувся.

 

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.