Без категорії

ЄС планує навчити 15 тисяч українських військових

У Польщі та Німеччині навчатимуть українських військових, аби Україна могла «самостійно вести бойові дії із захисту територіальної цілісності та суверенітету».

Про це з пише німецьке видання Welt am Sonntag, повідомляє DW.

Зазначається, що у Польщі та Німеччині планують відкрити дві штаб-квартири навчальної місії.

У Польщі створять багатонаціональну команду інструкторів, що діятиме на оперативному рівні. Тут українських військових навчатимуть захисту від хімічної, біологічної та ядерної зброї, наданню медичної допомоги та боротьбі з кібератаками. Крім того, їх навчатимуть військовій логістиці, ремонту озброєння, веденню вуличних боїв та протиповітряній обороні. Також планується підготовка артилеристів.

У Німеччині відбуватиметься спеціальний вишкіл більшого масштабу, зокрема розмінування територій або тактична підготовка.

Проведення навчальних курсів заплановано і в інших країнах ЄС.

Нова навчальна місія має доповнити ті тренувальні місії для українських військових, які вже діють в окремих державах Євросоюзу. Надалі кількість українських військових, які проходитимуть навчання, може значно перевищити 15 тисяч людей.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.