CуспільствоДонецька областьНовини

На Донеччині досі є міста, де бібліотеки працюють офлайн

У Донецькій області є бібліотеки, які не релокувались у більш безпечні регіони й там можна брати книги. Проте більшість закладів евакуювались і продовжують роботу в режимі онлайн, а в своїх приміщеннях надають іншу допомогу жителям регіону.

Про це розповіла директорка Донецької обласної бібліотеки для дітей Юлія Василенко у коментарі Східному Варіанту, передають Вчасні Новини.

За її словами, частина бібліотек Донецької області працює віддалено. Працівники та працівниці прагнуть залишитися у своїй професії, й роблять все можливе. Не полишають цю справу, бо розуміють її важливість під час російсько-української війни.

«Дуже багато наших бібліотек, які не дуже працюють як бібліотеки. Але є центрами волонтерської діяльності. Це важливо для наближення перемоги, та підтримки населення», — зазначила директорка.

Вона також наголосила, що «Донецькій і Луганській областям довелось пережити те, що більше нікому не довелось пережити».

«І зараз, навіть на лінії вогню, наші бібліотеки продовжують працювати. Наприклад, в селищі Новоекономічному бібліотекарі й бібліотекарки перенесли частину фондів до себе додому, і продовжують обслуговувати дітей. Також Покровськ, Селидове, Костянтинівка. У нашій області багато громад, які працюють», — розповіла директорка.

Юлія Василенко додала, що наприклад, бібліотека у Покровську жодного дня не припиняла свою діяльність. Там зараз як ніколи потребують сучасної української книги.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.