Події

Вперше за десятки років в Одесі немає руху торговельного флоту – Зеленський

Президент Євроради Шарль Мішель відвідав Одесу і побачив на власні очі, що означає заблоковане море. Вперше за десятки років в Одесі немає звичайного руху торговельного флоту, сказав у відеозверненні у понеділок увечері президент України Володимир Зеленський.
«Звичайне життя, пов’язане з морем, заблоковане Росією. І це удар не лише по Україні – без нашого аграрного експорту десятки країн у різних регіонах світу опинилися на межі дефіциту продовольства, а згодом ситуація може стати відверто страшною», – сказав президент.
За його словами, “це – прямий наслідок російської агресії, який можна подолати через тиск на Росію, примус Росії, щоб вона зупинила цю ганебну війну”.
«І, до речі, незважаючи на присутність президента Євроради, російські військові знову завдали ракетного удару по Одеській області. Ось таке справжнє ставлення Росії до Європи», – сказав Зеленський.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.