РНБО розгляне питання введення санкцій проти білоруських топ-чиновників та бізнесменів

Офіс Президента повідомив, що в РНБО розглянуть питання щодо введення санкції стосовно білоруських топ-чиновників та бізнесменів.

Про це повідомив народний депутат від партії «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко у Телеграм-каналі, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Гончаренко надсилав запит щодо введення санкцій проти білоруських діячів, які підтримують режим Лукашенка і отримав відповідь від ОП.

«Надійшла відповідь від голови Офісу Президента про те, що мій запит про введення санкцій стосовно білоруських топ-чиновників та бізнесменів, які своїми статками підтримують режим Лукашенка, переданий до РНБО», – написав він.

Гончаренко зазначив, що багато з них досі не перебувають під санкціями, при цьому деякі ще й пов’язані з проросійським політиком в Україні, кумом президента РФ Віктором Медведчуком, а також з Козаком, проти яких РНБО ввела санкції раніше.

«Є такий Микола Воробей проти якого введені санкції ЄС. Він є «гаманцем» Лукашенка, але разом з тим саме Микола Воробей володіє ПрикарпатЗахідтранс. Це компанія, якою користувався Медведчук і яка володіла сумнозвісною трубою Медведчука. Тобто, по суті, окрім того, що Воробей є «гаманцем» Лукашенка, він також і є «гаманцем» Медведчука. Крім цього, Медведчук та Козак тримають великі суми в банку Воробья», – написав нардеп.

Він також висловив сподівання, що РНБО якнайшвидше введе санкції проти ворогів України та Білорусі.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.