СБУ та податкова проводять обшуки в мережі компаній Glusco, яку пов’язують з Медведчуком

СБУ вказує на масштабну оборудку з тіньової реалізації неякісних нафтопродуктів. Крім того, йдеться про те, що компанія ухилилась від сплати податків на суму 240 млн грн.

Про це повідомляє видання enkorr з посиланням на співробітника центрального офісу Glusco, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Співробітник компанії на умовах анонімності розповів про обшуки.

«У нас маски-шоу в усіх офісах, заправках, нафтобазах. Пломбують колонки і резервуари, відключають відеоспостереження», – повідомив він.

За його словами, вилучають документацію та комп’ютери компанії.

«Подекуди доходить до рукопашної», – додав він.

Обшуки в мережі Glusco, яку пов’язують з проросійським політиком Медведчуком, проходять згідно з рішеннями слідчого судді Київського районного суду Харкова Садовського К.С. від 26 лютого і 1 березня в рамках розслідування кримінальних проваджень, розпочатих 30 січня 2019 р., за фактами незаконного виробництва, зберігання, транспортування з метою збуту підакцизних товарів, ухилення від сплати податків, а також легалізації доходів, отриманих незаконним шляхом.

Згідно рішень суду, податковій службі та правоохоронцям дозволено обшуки й вилучення документів і оргтехніки у ТОВ «Глуско Рітейл», з метою розшуку і вилучення речей та документів, пов’язаних із діяльністю ТОВ «Глуско Україна» та та ще 20 підконтрольних компаній : ТОВ «ТРАНСНАФТА ОЙЛ», ТОВ «Агентство Трайтон Сервіс Україна» , ТОВ «АНВІТРЕЙД», ТОВ «АНВІТРЕЙД ПЛЮС», ТОВ «ТЕФІН», ТОВ «Авіаційна паливна заправна компанія», ТОВ «ЛЮНЕР», ТОВ «ДЕЙЛЕР», ТОВ «НВФ ПОРТ», ТОВ «МТК «ЛОГІСТИК ЕНД ОЙЛ», ТОВ «ОПТІМУС ЕЛ ПІ ДЖІ», ТОВ «ФРАГРАНТ», ТОВ «МАРСТРЕЙД», ТОВ «ОДІНОЙЛ», ТОВ «ДІВІТОЙЛ», ТОВ «Еріфія», ТОВ «ДАЙТЕРІЯ», ТОВ «ОПТИМУС ВАН ГАЗ», ТОВ «ГАЗГПРО ЛОГІСТИК», ТОВ «Ясун ТРАНС 27» і «FELINA DEVELOPMENT LP».

За словами інформатора, силовикам дозволено вилучити документи  митного оформлення (вантажні митні декларації, контракти, специфікації, транспортний документ (морський коносамент), інвойси, проформа-інвойс, пакувальний лист, сертифікат походження, паспорти якості, документи, що підтверджують вартість товару), договори, контракти, угоди (зокрема додаткові) та ін..

У СБУ обшуки підтвердили і зазначили, що йдеться про масштабну оборудку з тіньової реалізації неякісних нафтопродуктів. На думку слідчих, компанія ухилилась від сплати податків на суму 240 млн грн.

«На теперішній час проводиться понад 140 санкціонованих обшуків у 13 офісних приміщеннях, 7 нафтобазах, 13 морських суднах, 105 автозаправних станціях та 2 відділах митного оформлення», – зазначили в спецслужбі.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.