Польща працює над посиленням санкцій проти Росії, США і Британія готові підтримати Україну у разі провокацій

Варшава здійснює активні заходи щодо посилення режиму санкцій проти РФ, а США і Британія заявили про готовність підтримати Україну у разі провокацій

Про це повідомляють Вчасні Новини.

Подробиці. У МЗС Польщі заявили про активну роботу «над посиленням санкційного режиму ЄС проти Росії через її агресивну політику в Україні». У відомстві зазначили, що конфронтаційна політика Росії, а також широкомасштабна й агресивна дезінформаційна політика «особливо яскраво проявляється у місцях зіткнення, де легко перекласти провину за ескалацію на іншу сторону конфлікту». При цьому додається, що напруга у зоні конфлікту систематично зростає з початку року.

«З середини березня випадків порушення умов перемир’я є утричі більше, ніж у січні та лютому, що підтверджують звіти СММ ОБСЄ. Усе частіше трапляються випадки дуже інтенсивних, провокативних обстрілів з боку нелегальних збройних формувань, які підтримує Росія. Це призводить до серйозних інцидентів, в результаті яких гинуть українські солдати», – йдеться в повідомленні.

МЗС Польщі також висловило занепокоєння значною концентрацією військ біля кордонів з Україною. У відомстві додали, що підтримують тісні контакти з українськими колегами, а в цьому році мають відбутися ще щонайменше кілька зустрічей на рівні міністрів і заступників міністрів, а також і в багатосторонніх форматах, наприклад в рамках Люблінського трикутника.

Читайте також: Ердоган: Туреччина готова надати Україні будь-яку підтримку

Водночас британський міністр закордонних справ Домінік Рааб у Твіттері заявив про непохільну підтримку України Британією.

«Сполучене Королівство та США твердо протистоять російській кампанії дестабілізації України. Державний секретар США Ентоні Блінкен і я погодилися, що Росія повинна негайно послабити напругу і жити у відповідності з міжнародними зобов’язаннями, під якими вона підписалася в межах ОБСЄ. Наша підтримка суверенітету України непохитна», – заявив Рааб.

Ентоні Блінкен повідомив, що під час розмови з Домініком Раабом вони «погодилися з важливістю підтримувати Україну під час російських провокацій», а також із потребою пришвидшити мирний процес в Афганістані.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.