Події

Словаччина веде переговори з Україною про постачання гаубиць Zuzana – ЗМІ

Уряд Словаччини веде переговори з Україною про постачання Києву самохідних артилерійських установок (САУ) Zuzana, повідомляє словацьке видання Niezalezna.pl.

“Братислава і Київ обговорюють деталі контракту на продаж 16 155-мм самохідних артилерійських установок Zuzana”, – йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що екіпаж гаубиці складається з 4 солдатів. Zuzana може уразити ціль на відстані до 39,6 км.

Крім того, ці САУ мають автоматичну перезарядку, що дає змогу домогтися скорострільності до 5 пострілів на хвилину. Запас ходу гаубиці становить 750 км, максимальна швидкість – до 80 км/год.

“Введення цих комплектів на озброєння для українців не стане великою проблемою, оскільки кілька років тому Україна закупила у Чехії 26 152-мм самохідних гаубиць DANA M2. Самі комплекти Zuzana являють собою просто модернізовану версію артилерійської системи DANA, адаптовану, зокрема, за стандартами НАТО. Іншими користувачами систем Zuzana і DANA є, зокрема, Грузія, Польща і Чехія”, – підсумували журналісти видання.

Низка словацьких ЗМІ з посиланням на міністра оборони Ярослава Надя також повідомляють про триваюче обговорення можливості постачання Києву винищувачів МіГ-29, що перебувають на озброєнні словацьких ВПС.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.