Події

Макрон обговорив Україну з головою КНР

Президент Франції Емманюель Макрон у вівторок обговорив телефоном із головою КНР Сі Цзіньпіном ситуацію в Україні та ймовірність продовольчої кризи, повідомив Єлисейський палац.

“Глави двох держав нагадали про свою прихильність до поваги територіальної цілісності та суверенітету України та погодилися з невідкладністю досягнення припинення вогню, – йдеться в комюніке президентської канцелярії, опублікованому в Парижі.

“Вони також обговорили ризик продовольчої кризи і заходи, запропоновані Францією у вигляді ініціативи FARM (Food and Agriculture Resilience Mission)”, – йдеться в повідомленні.

Розмова Макрона та Сі Цзіньпіна також стосувалася поширення COVID-19 у кількох китайських провінціях, розбудови відносин ЄС-КНР, теми зняття санкцій Пекіна проти Литви, франко-китайських проектів у галузі аеронавтики та цивільної атомної енергетики, північнокорейської кризи тощо.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.