Події

Мінсоцполітики забезпечило евакуацію 2 274 дітей із вразливих категорій

Міністерство соціальної політики України станом на 14 березня забезпечило евакуацію 2 274 дітей із вразливих категорій: діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають в установах інституційного догляду, діти з прийомних сімей і дитячих будинків.

Зокрема, згідно з повідомленням пресслужби міністерства, із закладів соціального захисту дітей (притулки для дітей, центри соціально-психологічної реабілітації дітей, центри підтримки дітей і сімей) та дитячих будинків-інтернатів евакуйовано 1837 дітей, з них за кордон – 1083 дитини, зокрема 194 дитини з дитячих будинків-інтернатів.

Також евакуйовано 60 прийомних сімей, у яких виховуються 155 дітей, і 39 дитячих будинків сімейного типу, де виховуються 282 дитини.

“З евакуацією дітей із закладів соціального захисту ситуація краща. 1837 дітей ми вже встигли евакуювати, 859 дітей не евакуйовано. З них у місцях активних бойових дій залишаються 495 дітей. Це Харківська, Сумська, Херсонська, Миколаївська, Чернігівська, Запорізька області. Частину не має можливості евакуювати через те, що російські війська не забезпечують гуманітарні коридори. Частину ми сподіваємося евакуювати найближчим часом”, – ідеться у повідомленні міністерства.

Зазначається, що ще 364 дитини перебувають у таких закладах в порівняно безпечних регіонах України.

За даними відомства, складніша ситуація з евакуацією дітей із дитячих будинків-інтернатів, де досі перебуває 1 251 дитина, й лише 194 дитини вдалося вивезти до інших країн.

“Головна складність – те, що більшість дітей у будинках-інтернатах мають складні захворювання, комплексні порушення розвитку та потребують особливих умов перевезення, спеціального транспорту, відповідного медичного персоналу поруч. Під час тривалої дороги за кордон це важко забезпечити. Як і необхідний догляд у країні, куди здійснюється евакуація. Ми шукаємо можливості забезпечити ці потреби”, – підсумували в міністерстві.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.