Події

МВС має намір упродовж двох тижнів озвучити кількість жертв серед мирних жителів у Київській, Чернігівській та Сумській областях в результаті російського вторгнення

Цифра щодо кількості жертв серед мирних жителів у Київській, Чернігівській та Сумській областях унаслідок вторгнення російських окупаційних військ буде озвучена протягом двох тижнів, повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ України з посиланням на голову відомства Дениса Монастирського.

“Зараз я не називатиму конкретні цифри. Ці цифри змінюються щодня. Але ми надамо необхідну інформацію суспільству”, – сказав міністр.

Він наголосив, що правоохоронці працюють день і ніч для того, щоб встигнути оглянути місця подій, зафіксувати, звідки і як прилетіли снаряди. За його словами, це потрібно для відновлення максимально повної картини злочинів.

Міністр зазначив, що ці докази будуть надані до судів України, а також до міжнародних установ, таких як Міжнародний кримінальний суд, Європейський суд з прав людини та суд Організації Об’єднаних Націй.

“Усі ці установи сьогодні вже працюють з українськими правоохоронними органами. Туди надані сотні фактів та доказів злочинів російського режиму ще з 2014 року. І нові факти вже передаються цим інститутам”, – додав Монастирський.

 

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.