Події

На Донецькому та Таврійському напрямках противник перебуває у готовності до наступальних дій

За наявною інформацією у Генерального штабу Збройних сил України, на Донецькому та Таврійському напрямках противник перебуває у готовності до наступальних дій.

“На Донецькому та Таврійському напрямках, за наявною інформацією, противник перебуває в готовності до наступальних дій. Продовжує зосереджувати основні зусилля на захопленні окремих кварталів міста Маріуполя та завдавати авіаційних ударів. Ворог намагається проводити штурмові дії в районах населених пунктів Сєвєродонецьк, Рубіжне та Попасна”, – повідомляє Генштаб ЗСУ у фейсбук.

Противник продовжує завдавати систематичних ракетно-бомбових ударів по об’єктах інфраструктури в Харківській та Запорізькій областях. Йде часткове блокування ворогом Харкова. Ворог продовжує артилерією знищувати інфраструктуру міста.

На Південнобузькому напрямку противник проводить повітряну розвідку з метою виявлення підрозділів Збройних Сил України.

“У бойових діях на частині територій південно-східних областей України у складі угруповання військ противника діють окремі підрозділи 103-го, 109-го, 113-го, 125-го та 127-го мотострілецьких полків. Їх комплектування проводилося під час примусової мобілізації чоловіків з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. Структурно зазначені полки налічують до 5 батальйонів чисельністю близько 300 військовослужбовців у кожному”, – йдеться в повідомленні.

У Генштабі наголосили, що досвід ведення бойових дій має лише 5-10% особового складу зазначених підрозділів.

“Управління полків складається з офіцерів зс рф. Ці формування мають значні проблеми із забезпеченням озброєнням, боєприпасами та медикаментами”, – сказано в повідомленні.

На тимчасово зайнятих територіях військові Росії проводять перевірки документів, особистих речей та мобільних телефонів цивільного населення, а також здійснюють примусові перевірки приміщень.

Крім того, на деяких зайнятих територіях Харківської області ворог вивів з ладу мережу стільникового зв’язку. Російські окупанти надають агресивний інформаційно-психологічний вплив на населення.

“Знаковим є те, що окупаційні війська продовжують зазнавати втрат на тимчасово зайнятих територіях. Так, у період з 20 березня до 12 квітня цього року в місті Мелітополь Запорізької області близько 70 військовослужбовців Росії загинули під час патрулювання території у нічний час”, – повідомили в ЗСУ.

 

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.