Події

Під час евакуації жителів зі Старобільська до Дніпра російські війська відкрили вогонь по автобусах, є поранені та загиблі – Денісова

Окупанти обстріляли автобуси, які намагалися вивезти людей із територій ведення бойових дій, під час евакуації жителів зі Старобільська (Луганська область) до Дніпра російські війська відкрили вогонь по автобусах, є поранені та загиблі, повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

“Під час евакуації жителів з міста Старобільськ Луганської області до Дніпра по двох автобусах рашисти відкрили вогонь – є поранені та загиблі. Більш детальна інформація встановлюється. Окупант укотре застосовує зброю з метою недопущення евакуації мирного населення на території підконтрольні Україні”, – написала вона у фейсбуці.

Денісова наголосила, що такі дії окупантів є воєнним злочином відповідно до статей 7 та 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду та грубим порушенням Женевської конвенції 1949 року про захист мирного населення під час війни.

“Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну врахувати ці факти злочинів та порушень РФ прав людини в Україні”, – наголосила вона.

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.