Події

ЄК пояснила компаніям, як вважає правильним платити за російський газ в умовах санкцій: зобов'язання виконані після перерахування євро та доларів

Європейська комісія поширила чергові рекомендації щодо купівлі російського газу, в яких пояснює, як це робити в умовах санкцій щодо РФ, запроваджених у відповідь на військову агресію Росії в Україні, повідомляє Bloomberg.

“Єврокомісія заявила, що імпортери з ЄС можуть продовжувати платити за російський газ, не порушуючи санкції проти Москви”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією агентства, у рекомендаціях йдеться, що санкції “не забороняють відкривати банківський рахунок у банку, який відповідає за отримання грошей в обмін на постачання газу”. Bloomberg пояснює, що таким чином компанії, на думку Брюсселя, можуть відкривати рахунки в Газпромбанку для оплати постачання газу. “Однак немає пояснень щодо вимоги Москви відкрити і другий рахунок – у рублях”, – йдеться в повідомленні агентства.

При цьому Єврокомісія виходить з того, що європейські компанії повинні вважати свої зобов’язання виконаними після перерахування російській стороні доларів та євро, тобто без очікування їх переведення в рублі.

Як повідомлялося, нова схема оплати газу, нав’язувана Москвою, передбачає, що в уповноваженому фінансовому інституті – Газпромбанку – для іноземних покупців відкриваються спеціальні рублеві та валютні рахунки типу “К”. Іноземний покупець платить за газ у валюті контракту, ГПБ продає її на “Московській біржі” та переводить рублі “Газпрому”. Саме в цей момент зобов’язання щодо оплати природного ресурсу нібито вважаються виконаними.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.