Події

Британія розпочала перекидання військових і техніки в Естонію

Велика Британія в четвер починає перекидати в Естонію військових, а також танки та іншу бронетехніку, повідомляє британське Міноборони.

“Велика Британія подвоює кількість персоналу в Естонії і направляє туди додаткове обладнання, зокрема танки та бронетехніку. Військових і техніку почнуть переміщати до Естонії сьогодні”, – йдеться у пресрелізі, поширеному британським оборонним відомством.

“Разом із нашими союзниками з НАТО ми розміщуємо війська та об’єкти на суші, на морі та у повітряному просторі з метою посилення європейської оборони у відповідь на нарощування російських військових сил поблизу кордону з Україною”, – наводяться в повідомленні слова британського міністра оборони Бена Воллеса.

“НАТО і наші союзники ясно продемонстрували, що вторгнення в Україну спричинить серйозні наслідки. Деескалація та дипломатія – як і раніше, єдиний шлях врегулювання ситуації”, – підкреслив Воллес.

Раніше цього тижня міністр оборони Естонії Калле Лаанет повідомив, що минулого тижня Велика Британія підтвердила готовність направити до Естонії додаткові війська.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.