Події

Світовий банк погіршив прогноз зростання світового ВВП у 2022 році до 3,2%

Світовий банк погіршив прогноз зростання глобальної економіки у 2022 році до 3,2% із 4,1% раніше, повідомив президент банку Девід Мелпас на круглому столі для ЗМІ, присвяченому відкриттю “Весняних зустрічей” СБ та МВФ у понеділок.

“Люди стикаються з відкатами у розвитку освіти, охорони здоров’я та гендерної рівності. Вони зіштовхуються зі скороченням комерційної діяльності та торгівлі. Крім того, боргові кризи та знецінення валюти лягають важким тягарем на плечі бідних”, – цитуються слова Мелпаса на сайті банку.

Сінгапурське видання The Business Times також процитувало президента СБ із цього круглого столу. “Ми починаємо весняне засідання на тлі жорстких криз, що накладаються одна на одну: це коронавірус, інфляція і вторгнення Росії в Україну”, – сказав він.

За його оцінкою, ці фактори можуть призвести до збільшення рівня бідності у світі за рахунок раптових стрибків цін на енергоносії, добрива та продукти харчування. Відсоткові ставки, що піднімаються, тим часом можуть уповільнити економічне зростання і погіршити ситуацію з нерівністю, додав Мелпас.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.