Події

Рівень російської пропаганди свідчить про реальну небезпеку для жителів ОРДЛО та сусідніх областей Росії – Подоляк

Гарячкова пропагандистська активність, яку розвели на території окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) і на сусідній території Ростовської області, може викликати тільки гірку посмішку, вважає радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

“Такий рівень безглуздості пропагандистів і їхнього політичного забезпечення свідчить про те, що вся ця ситуація становить реальну небезпеку для мирних жителів і на тимчасово окупованій території України, і на сусідній території Росії”, – сказав він а інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

Так, на його думку, “абсолютно неможливо навіть уявити, щоб кому-небудь в українській армії спало на думку обстрілювати територію Росії, коли поблизу наших кордонів сконцентроване таке угруповання російських військ, і тим паче, коли проводяться навчання ядерних сил Росії”.

“По-друге, цей пропагандистський набір Росії з операціями під фейковим прапором відзначався, зокрема під час підготовки війни проти Грузії в 2008 році. По-третє, саме про такі провокації і попереджали на Заході – окупанти самі вчиняють злочинні дії, а звинувачують у цьому Україну”, – сказав він.

На думку Подоляка, “демократичний світ точно не повірить в обстріли Ростовської області Росії. Звідки стріляли? Хто стріляв? Очевидно, що це спеціально заготовлені кроки окупантів, щоб виправдати дії проти України”.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.