Події

Ми готові до будь-якого формату обміну наших людей у Маріуполі на російських

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна готова на будь-який формат обміну своїх заблокованих РФ цивільних та військових у Маріуполі на росіян.

“Ми готові до різних форматів обміну наших людей (у Маріуполі – ІФ) на російських людей, російських військових, яких вони (Росія – ІФ) залишили. І трупи залишили, і поранених людей вони кинули. Тому ми готові заради наших людей, як військових, так і цивільних, на будь-який формат обміну”, – заявив Зеленський на брифінгу з президентом Європейської ради у Києві.

Відповідаючи на запитання щодо ситуації в Маріуполі, глава держави наголосив, що вона погіршується.

“На жаль, поки що ми не можемо досягти там позитивного результату. На руках наших бійців сотні поранених людей. Захищаючи своїми спинами цивільних, вони гинуть. За спинами наших бійців у Маріуполі є близько тисячі, наскільки мені відомо, але я не знаю точно, скільки зараз у цей час, живих цивільних людей”, – сказав він.

За словами Зеленського, йому хотілося б зараз сказати, що все буде просто і завтра військово-політичне керівництво допоможе українським захисникам та цивільним маріупольцям, проте цього поки що не можна сказати.

“Я не знаю, коли ми зможемо розблокувати Маріуполь. Усі наші військовослужбовці у Маріуполі хочуть нашої перемоги, розблокування міста. Вони не мають наміру здаватися ворогові”, – сказав президент.

Він також зазначив, що для розблокування Маріуполя є два шляхи – допомога Заходу зі зброєю або дипломатичний шлях.

“Перший – це серйозна допомога зі зброєю, на яку ми розраховуємо. І вони (захисники Маріуполя – ІФ) розраховують. Другий шлях – дипломатичний. Поки що на це не погоджується Російська Федерація, із хоч би якими публічними сигналами вона не виходила і говорила, що готова”, – підсумував він.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.