Події

Правоохоронці повідомили про підозру командиру роти 64 окремої мотострілецької бригади, причетному до вбивств цивільних у Київській області

Прокурори Києво-Святошинської окружної прокуратури Київської області заочно повідомили про підозру старшому лейтенанту – командиру роти 64 окремої мотострілецької бригади Сухопутних військ ЗС РФ у складі 35 загальновійськової армії у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів і звичаїв війни.

“Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний брав участь у збройній агресії на території села Липівка Бучанського району Київської області. Під час окупації частини Київської області командир роти віддавав накази підлеглим російським солдатам, які передбачали порушення законів та звичаїв війни. На виконання його злочинних наказів, військовослужбовці РФ з автоматичної вогнепальної зброї поранили беззбройного цивільного чоловіка похилого віку, який не становив ніякої загрози та перебував на подвір’ї власного домоволодіння. Згодом окупанти з танку розстріляли будинок, знаючи що в ньому знаходився поранений ними громадянин. Потерпілий згорів разом із будівлею”, – повідомляє Київська обласна прокуратура в телеграм-каналі.

Зазначається, що через військову агресію РФ проти України в селі Липівка повністю зруйновано 18 житлових будинків мирних жителів.

“Підозрюваного буде оголошено у розшук з метою його затримання та притягнення до кримінальної відповідальності”, – зазначається в повідомленні.

 

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.