Події

Студентів – дітей загиблих захисників України – негайно переведуть на місця держзамовлення

Студентів – дітей загиблих захисників та захисниць України – у негайному порядку буде переведено на місця державного замовлення, повідомляє міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

“Уряд ухвалив розпорядження щодо компенсації витрат закладам вищої освіти за навчання здобувачів з ТОТ і територій активних бойових дій, які тимчасово втратити можливість продовжувати оплату. Наразі це майже 14 тисяч студентів, компенсація з резервного фонду буде здійснена”, – наводить слова Шкарлета пресслужба відомства.

Міністр також зазначив, що дітей загиблих захисників та захисниць України в негайному порядку буде переведено на місця державного замовлення, а студентів, які є внутрішньо переміщеними особами, переводитимуть на бюджет у разі наявності вільних місць.

“Для студентів із ТОТ і зон бойових дій, які вчилися на платній основі та втратили фінансову можливість продовжити навчання, будуть створені умови для безоплатного здобуття освіти”, – додав він.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.